Kategorie Amatér:
3. místo – Vlasta Moskovská Suchánková a spol.
2. místo – Monika Křivánková
1. místo – Monika Krištofíková
Kategorie Profesionál:
3. místo – Karlova pekárna s.r.o.
2. místo – BAR & RESTAURANT BAVORSKÁ
1. místo – OREA Hotel Voroněž
Kategorie Partner klubu:
3. místo – KAJOT Group
2. místo – Královská obchodní, s.r.o.
1. místo – ALPINE Bau CZ s.r.o.
Kategorie Partnerské město:
3. místo – Ivančice
2. místo – Velké Němčice
1. místo – Telnice
Divácky NEJ dort:
kategorie Amatér – Monika Krištofíková
kategorie Profesionál – OREA Hotel Voroněž
kategorie Partner klubu – ALPINE Bau CZ s.r.o.
kategorie Partnerské město – Lovčice
Nejvíce pozornosti vzbudil asi obrovský dort v podobě haly Rondo, který do soutěže připravila společnost OREA Hotel Voroněž. Vyhrál jak hodnocení profesionální porotou, tak i diváckou soutěž. Za vítěznou společnost promluvil David Neufelt: „Účastníme se již druhého ročníku. Loni jsme obsadili druhé místo, letos se nám podařilo vyhrát,“ popisoval vylepšení celkového umístění. „Nápad na dort vznikal postupně. Sledovali jsme, co bylo vloni za dorty a realizovali jsme to, co jsme mezi nimi neviděli – velkou halu Rondo.“
Šťastný výherce zároveň doplnil, v jakých proporcích byla sladká hala Rondo postavena: „Naše dortová hala je v téměř přesném měřítku 1:100 oproti skutečnosti. Byla to práce pro více lidí. Nápad s halou přišel od jednoho člověka, a poté přicházely další nápady od ostatních, jako zda postavit dort na sokl, nepostavit, jakou by měl mít velikost, a tak dále.“ Velikostně budil tento „macek“ mezi ostatními drobné pozdvižení, i když je pravda, že takto velkých dortů se našlo více: „Dort váží přes osmdesát kilo. Na jeho výrobu bylo potřeba 300 vajec, 12kg potahovací hmoty, 4kg džemu, 20kg mouky, a tak dále,“ říkal pan Neufelt. Že jeho výroba nebyla ničím lehkým, potvrdila i jedna z kuchařek Jana Svobodová: „Na výrobě dortu se podílelo šest lidí a vyráběl se pět dní.“
Ostatně už samotný převoz dortu do Hokejové haly dětí a mládeže nebyl podle Davida Neufelta jednoduchý: „Čtyři chlapi přes sto kilo vzali dort a nasunuli jej do firemní dodávky. Transport byl docela náročný. Dali jsme ho na paletu, protože kdybychom jej dali na zem, už bychom s ním nepohli,“ usmál se.
Stejně jako ostatní soutěžící byl pro společnost OREA Hotel Voroněž největší motivací přínos pro děti: „Není to jen o tom, že dostaneme cenu. Samozřejmě víme, kvůli čemu se ta akce pořádá. Je to pro děti, které neměly to štěstí jako většina lidí a chtějí si přijít na své. Děláme to rádi a ne kvůli penězům či slávě. Prostě to děláme proto, aby se mělo co nejvíce lidí dobře,“ řekl závěrem David Neufelt.
Související odkazy:
Dortiádu II si všichni účastníci náramně užili
Kompletní fotogalerie z druhého ročníku Dortiády s Kometou