.

Přehled vítězů jednotlivých kategorií druhého ročníku dortiády

Přehled vítězů jednotlivých kategorií druhého ročníku dortiády
 

Brno – V roce 2011 se Dortiády zúčastnilo přes padesát soutěžících. Všichni soutěžili dohromady ve čtyřech kategoriích navíc s tím, že diváci vybrali z těchto čtyř kategorií vždy NEJ dort. A že měli z čeho vybírat. Všechny dorty byly krásné a většinou i jedinečné, i když je pravdou, že se objevily i podobné motivy. Nic to však nemění na tom, že všechny pamlsky spotřebovaly na svoji výrobu velkou porci práce a snahy. Přesto však nikomu ze soutěžících nevadilo, že byly nakonec snězeny. Co jiného byste také s dortem chtěli dělat? Pojďme se tedy podívat na jednotlivé vítěze.

 

Kategorie Amatér:

3. místo – Vlasta Moskovská Suchánková a spol.
2. místo – Monika Křivánková
1. místo – Monika Krištofíková

Vítězný dort kategorie Amatér od Moniky Krištofíkové

Kategorie Profesionál:

3. místo – Karlova pekárna s.r.o.
2. místo – BAR & RESTAURANT BAVORSKÁ
1. místo – OREA Hotel Voroněž

Vítěž kategorie Profesionál - dort od společnosti OREA Hotel Voroněž

Kategorie Partner klubu:

3. místo – KAJOT Group
2. místo – Královská obchodní, s.r.o.
1. místo – ALPINE Bau CZ s.r.o.

Vítěz kategorie Partner klubu - dort od společnosti ALPINE Bau CZ s.r.o.

Kategorie Partnerské město:

3. místo – Ivančice
2. místo – Velké Němčice
1. místo – Telnice

Vítěz kategorie Partnerské město - Telnice

Divácky NEJ dort:

kategorie Amatér – Monika Krištofíková
kategorie Profesionál – OREA Hotel Voroněž
kategorie Partner klubu – ALPINE Bau CZ s.r.o.
kategorie Partnerské město – Lovčice

Nejvíce pozornosti vzbudil asi obrovský dort v podobě haly Rondo, který do soutěže připravila společnost OREA Hotel Voroněž. Vyhrál jak hodnocení profesionální porotou, tak i diváckou soutěž. Za vítěznou společnost promluvil David Neufelt: „Účastníme se již druhého ročníku. Loni jsme obsadili druhé místo, letos se nám podařilo vyhrát,“ popisoval vylepšení celkového umístění. „Nápad na dort vznikal postupně. Sledovali jsme, co bylo vloni za dorty a realizovali jsme to, co jsme mezi nimi neviděli – velkou halu Rondo.“

cukrové Rondo

Šťastný výherce zároveň doplnil, v jakých proporcích byla sladká hala Rondo postavena: „Naše dortová hala je v téměř přesném měřítku 1:100 oproti skutečnosti. Byla to práce pro více lidí. Nápad s halou přišel od jednoho člověka, a poté přicházely další nápady od ostatních, jako zda postavit dort na sokl, nepostavit, jakou by měl mít velikost, a tak dále.“ Velikostně budil tento „macek“ mezi ostatními drobné pozdvižení, i když je pravda, že takto velkých dortů se našlo více: „Dort váží přes osmdesát kilo. Na jeho výrobu bylo potřeba 300 vajec, 12kg potahovací hmoty, 4kg džemu, 20kg mouky, a tak dále,“ říkal pan Neufelt. Že jeho výroba nebyla ničím lehkým, potvrdila i jedna z kuchařek Jana Svobodová: „Na výrobě dortu se podílelo šest lidí a vyráběl se pět dní.“

Ostatně už samotný převoz dortu do Hokejové haly dětí a mládeže nebyl podle Davida Neufelta jednoduchý: „Čtyři chlapi přes sto kilo vzali dort a nasunuli jej do firemní dodávky. Transport byl docela náročný. Dali jsme ho na paletu, protože kdybychom jej dali na zem, už bychom s ním nepohli,“ usmál se.

Stejně jako ostatní soutěžící byl pro společnost OREA Hotel Voroněž největší motivací přínos pro děti: „Není to jen o tom, že dostaneme cenu. Samozřejmě víme, kvůli čemu se ta akce pořádá. Je to pro děti, které neměly to štěstí jako většina lidí a chtějí si přijít na své. Děláme to rádi a ne kvůli penězům či slávě. Prostě to děláme proto, aby se mělo co nejvíce lidí dobře,“ řekl závěrem David Neufelt.

Související odkazy:

Dortiádu II si všichni účastníci náramně užili

Kompletní fotogalerie z druhého ročníku Dortiády s Kometou

 
 

Tento den před lety



Copyright © 2004-2017 HC Kometa Brno & eSports.cz, s.r.o. | Informace o autorských právech | RSS kanál