+


HC RT Torax Poruba - HC Kometa Brno


Branky a nahrávky:1. Kofroň (Král), 4. Král (Lelkeš), 23. Dominec (Peslar, Puškár), 28. Chaloupka (Blahuta), 33. Ganger (Palkovič), 57. Král (Chaloupka) - 39. Hradil (Lainka), 49. Kohoutek (Šimeček) . Rozhodčí:Kočí - Řezáč, Macoun . Vyloučení:7:11 . Využití:2:0 . V oslabení:0:0 . Diváci:115 . Střely na branku:49:20 . Průběh utkání:5:0, 5:2, 6:2 .
HC RT Torax Poruba: Konvička – Ganger, Odsedek, Kupčík, Zuzaník, Svoboda, Peslar, Ryška, Puškár - Král, Lelkeš, Kofroň - Franek, Palkovič, Sochorek - Vícha, Chaloupka, Kovář - Němec, Dominec, Blahuta.
HC Kometa Brno: Guštafík (Daněk) – Bezděk, Křen, Šidák, Gracl, Šimeček, Píše, Maršálek, Hradil, Kohoutek, Kříž, Kevezsda, Farsa, Coufal, Lainka, Hakl, Král, Beránek, Binder, Novoměstský.

Komentář k zápasu

Úvod první třetiny ovládli domácí, kteří v čase 0:45 vstřelili první branku. Najíždějícímu Královi se nepodařilo překonat brankáře hostí, zato dorážka Lukáše Kofroně do klece zapadla. Domácí nepolevovali a tlačili na Kometu dál. Hostím se ovšem také povedlo dostat se do útočného pásma a to Lainkovi, kterému se však nepovedlo Konvičku překonat. V čase 4:16 padla další branka. Opět se prvnímu střelci nepovedlo vsítit branku a to Lelkešovi. Dorážejícím a zároveň střelcem branky byl Tomáš Král. Domácí nadále nepolevovali a před bránou Guštafíka bylo stále plno. Další gólovou šanci měl Chaloupka, kterému se dostal na hokejku kotouč, když se vracel z trestné. Měl před sebou prázdný prostor, a tak si najel před Guštafíka, ale ten jeho střelu zachytil. V desáté minutě se osmělili také hosté. Bohužel pro ně byli obránci v pohotovosti a jejich pokusy úspěšně kazili. Brněnští se nehodlali vzdát, a tak přitlačili na pilu. Gólovou šanci hostí měl Coufal, ale jeho lehké střely se Konvička nezalekl a zachytil ji do lapačky. Další šanci hostí měl Král. Brankářova lapačka byla opět v pohotovosti a stav se proto neměnil. Brněnští se nadále snažili dostat do útočného pásma, to se jim bohužel nedařilo, jelikož byli vždy z obranného pásma domácích vytlačeni. Zato domácí je nešetřili a na jejich strážce svatyně posílali nesčetně střel. Ke konci třetiny měl opět šanci domácí útočník Král. Guštafík jeho střelu naštěstí pro Kometu zachytil a první třetina skončila stavem 2:0.

. Do druhé třetiny vstoupila obě mužstva v plné síle a rvali se o kotouč jako lvi. V čase 22:42 padla již třetí branka do sítě hostí. Po nádherné nahrávce Peslara před bránu vstřelil Jakub Dominec, který stál před odkrytou klecí, jednoduchý gól. Hosté také zaútočili, ale střela Coufala, který vystřelil prudkou ránu od modré, skončila v lapačce pohotového gólmana Konvičky. V čase 27:44 padla další branka. Po krásném najetí vstřelil branku Petr Chaloupka, ten nadzvedl kotouč, který přeskočil brankářův beton a zapadl do brány. Hosté začali tlačit na pilu, ale bohužel ani střela Krále ani Lainky nedokázala překonat pohotového Konvičku. Domácí se snažili držet v útočném pásmu, což se jim také úspěšně dařilo. Parádní střela Kofroně do brány nezapadla, zato v čase 33:16 se povedlo prostřelit Guštafíka Jiřímu Gangerovi a zvýšil tak náskok o další gól. Poruba tak v tu chvíli vedla 5:0 a hosté začali být nervózní. Domácí v přesilovce, ve 36. minutě, pořádně zavařili gólmanovi Brna, který chvílemi netušil, kde se kotouč nacházel. Vystřelila si na něj celá čtvrtá pětka, ale ani jednomu z domácích borců se nepovedlo vstřelit branku. Ke konci třetiny se dočkali i hosté z Brna a dali tak domácím gól do šatny. Do odkryté klece se trefil Mojmír Hradil a překazil pokus o čisté konto domácímu gólmanovi Konvičkovi. Stav po druhé třetině tedy byl 5:1.

Třetí a zároveň poslední třetinu zahájila obě mužstva s vyrovnanými silami. Jak domácí, tak i hosté se snažili získat kotouč pro sebe a poté vsítit branku. Z několika šancí však žádná nepadla, a to díky bravurním zákrokům obou brankářů. Šanci domácích měl Kofroň, bohužel jeho střela se odrazila od betonů. Další střelec byl Zuzaník, který pálil od modré, ale opět se mu nepovedlo vsítit branku. Domácí zásobovali svými střelami Guštafíka, ale ten se nedal a všechny střely vychytal. Hosté se také dostali do útoku, ale střelcům byl vždy puk vypíchnut z hole a odvezen do obranného pásma Brněnských. V čase 48:32 se podařilo vstřelit hostům druhou branku. Po střele Šimečka tečoval do Konvičkovy klece Tomáš Kohoutek a snížil tak stav na 5:2. Porubským hráčům začalo maličko téct do bot, ale nevzdali se a Brněnské nešetřili. Po druhé obdržené brance se drželi v útočném pásmu. V 55. minutě měl další možnost vstřelit branku Kohoutek. Jeho střela jen lízla Konvičkův beton a kotouč se odkutálel mimo branku. V čase 57:07 se zaradovali domácí. Chaloupka přenechal najíždějícímu Tomáši Královi kotouč a ten parádně zavěsil do pravého růžku Guštafíkovi klece. Porubští si tak pojistili vítězství a hosté se snažili ubránit svého gólmana před dalším gólem. To se jim úspěšně podařilo, a tak utkání skončilo stavem 6:2 pro domácí, kteří si připsali na své konto další body.


Ohlasy trenérů

Radko Křivinka (Brno): Utkání hodně ovlivnil náš špatný úvod, kdy jsme hned v prvním střídání měli dobrou příležitost ke vstřelení branky, avšak z protiútoku jsme inkasovali. I přes nepříznivý vývoj jsme se snažili utkání otočit v náš prospěch, ale dělali jsme stále mnoho chyb v obraně a byli jsme nepřesní v koncovce.

Generální partner
GOLD hlavní partner
Partneři klubu