+


HC Kometa Brno - HC ZUBR Přerov


Branky a nahrávky:5. Kohoutek (Coufal), 22.Lainka (Farsa), 37. Beránek (Guštafík), 41. Novák (Kevezsda), 55. Hakl (Novák), 56. Bezděk (Lainka) - 10. Javora, 14. Kostiha (Malínek), 28. Pešat (Drábek) . Rozhodčí:Homola - Jaška, Kříž . Vyloučení:10:9 navíc Kevezsda (Kom) a Bachánek (Pre) oba 10min. . Využití:1:2 . V oslabení:0:0 . Diváci:51 . Střely na branku:28:46 . Průběh utkání:1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 6:3 .
HC Kometa Brno: Guštafík (Bartošek) - Kevezsda, Hradil, Kříž, Maršálek, Farsa, Šimeček, Gracl, Píše - Hakl, Novák, Beránek - Coufal, Novoměstský, Kohoutek - Křen, Bezděk, Lainka - Král, Röhrl, Binder
HC ZUBR Přerov: Dohnal (Kalivoda) - Drábek, Bachánek, Tomeček, Kostiha, Jordán, Matyáš, Vávra, Žůrek, Gazda, Pešat, Klimecký, Javora, Malínek, Kocan, Navrátil, Brada, Vodák, Machálek, Loupal

Komentář k zápasu

Po čtyřech utkáních na hřištích soupeře se dorostenci Komety opět představili na domácím kluzišti v hale Úvoz. Soupeřem jim byl předposlední celek ligové tabulky Přerov.

Do utkání vstoupili aktivněji domácí a v čase 4:07 je pohotovou dorážkou poslal do vedení Kohoutek, asistence Coufal. I v dalších minutách se Brno tlačilo dopředu. Hned v šesté minutě se řítil na hostujícího brankáře Dohnala osamocený Novák, avšak z jeho střelou si poradil. Úplně odkrytou branku hostí poté v polovině osmé minuty minul Hakl. Po těchto slibných akcích, však přišel pro Brno šok v podobě vyrovnávající branky z hole Javory v desáté minutě. Aby toho pro domácí nebylo málo, tak v čase 13:24 využil přesilovou hru hostující Kostiha po přihrávce Malínka. Do konce třetiny se již stav nezměnil a spokojenější byli hosté za vedení 2:1.

Hned v úvodu druhého dějství srovnal skóre Lainka za asistence Farsy. Pak však domácí doplatili na svoji nedisciplinovanost, když hostům nabídli přesilovou hru 5-3. Touto nabídkou hosté nepohrdli a v čase 27:58 je pohotovou dorážkou poslal znovu do vedení Pešat, asistence Drábek. I domácí dostali výhodu přesilové hry 5-3 a i oni ji dokázali zužitkovat. Na dlouhou přihrávku brankáře Guštafíka si najel Beránek a chladnokrevně zavěsil - 3:3. To byl i stav po čtyřiceti minutách.

Na začátku třetí třetiny hrálo Brno přesilovou hru v níž dostal Novák až příliš mnoho prostoru a ranou pod horní tyčku dostal Kometu do vedení, asistence Kevezsda. Domácí se od této chvíle soustředili spíše na defenzívu a hosté je začali přehrávat. Svými jistými zákroky však Kometě pomohl Guštafík. Ikdyž měl Přerov v této části více ze hry i Brno bylo zásluhou brejků nebezpečné. Jeden z nich proměnil v čase 54:49 Hakl, když mu před prázdnou bránu naservíroval kotouč Novák. Odpor hostů definitivně zlomil o minutu později Bezděk po přihrávce Lainky. Hosté ještě v závěru dostali znovu možnost přesilové hry 5-3, avšak bez využití. Skóre již se nepohnulo ani po trestném střílení, které bylo nařízeno proti domácím za zalehnutý kotouč v jejich brankovišti. V utkání bohatém na branky tak Kometa zvítězila 6:3.


Ohlasy trenérů

Radko Křivinka (Brno): Děkujeme hráčům za předvedený výkon i výsledek. Ikdyž jsme opět dělali hloupé chyby, které pramenily z naivity některých hráčů, podařilo se nám vývoj utkání obrátit a utkání vyhrát. Dnes byla na klucích znovu vidět chuť po vítězství, která nám v posledních zápasech chyběla a proto jsme rádi, že jsme utkání zvládli.

Generální partner
GOLD hlavní partner
Partneři klubu