+


HC Kometa Brno - AZ Havířov


Branky a nahrávky: 19. Dej (Zábranský), 35. Vincour (Zábranský, Sokolovský), 50. Vincour (Zábranský), 51. Vincour (Sokolovský, Dej) - 6. Bacul, 16. Říčka (Lukaštík), 22. Bacul (Fišera, Janků), 33. Sztefek (Džupin, Tošenovjan), 59. Sztefek (Džupin). Rozhodčí: Polák - Chocholouš, Musil. Vyloučení: 6:7 + Bacul (HAV) 5+DK. Využití: 3:1. Diváci: 50. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 4:4, 4:5.
HC Kometa Brno: Hubačka (Švaříček) - Koma, Vejvar, Reschowský, Dufek, Kudláček, Sokolovský, Ekl - Staša, Zima, Kozárek, Kočan, Zábranský, Vincour, Grmela, Štěpánek, Němec, Dej, Kožár, Kundrátek.
AZ Havířov: Saifrt (Kolbert) - Matuška, Kalečík, Byrtus, Raszka, Grimm, Fišera, Kollár, Jurčík - Džupin, Říčka, Dušek, Lukaštík, Sztefek, Majerek, Hrubý, Janků, Florián, Tošenovjan, Bacul, Szewczyk.

Komentář k zápasu

Po vlažném začátku utkání se domácí usadili v útočném pásmu po vyloučení havířovského Martina Janků. Nejvážnější nebezpečí pro brankáře Panterů Vladimíra Saifrta představovala ostrá střela Davida Reschowského z levého kruhu. První gól však zaznamenali hosté, když se v čase 5:19 trefil do Hubačkovy sítě Lukáš Bacul - 0:1. Na začátku sedmé minuty usedl na trestnou lavici brněnský obránce Jakub Vejvar. Takřka celé dvě minuty jeho trestu strávili oslabení Brňané uzamčeni ve svém obranném pásmu. Hosté se však do sítě netrefili, nejhůře bylo Hubačkovi nejspíš při tvrdé střele hostujícího beka Radima Grimma. Zhruba v půlce úvodní části začala rychlá hra plná brejků, která oběma týmům vydržela až do konce zápasu. Po dvou střelách na Hubačku, jmenovitě to byli Sztefek a Říčka, najížděl zase na Saifrta domácí Kočan, havířovský gólman proti němu však vyjel, byl rychlejší a rybičkou vypíchl puk těsně před útočícím Kočanem. O něco málo později skončila Vincourova střela na levém betonu hostujícího brankáře. Oslabení po vyloučení Romana Staši domácí ještě přežili, v čase 15:04 však míří na trestnou lavici opět Vejvar a o 11 sekund později se do Hubačkovy klece trefuje Robert Říčka - 0:2. O necelé tři minuty později vyhrál domácí kapitán Zábranský buly, Rastislav Dej z mezikruží využívá jeho nahrávky a snižuje na 1:2.

Ve druhé třetině předváděly týmy vyrovnanou hru, první však mířili přesně opět Slezané. V čase 21:56 si Bacul připsal svůj druhý gól v utkání - 1:3. Domácí se brání četným útokům Panterů, Ondřej Hubačka však většinu puků vyhazuje jenom před sebe. Havířovský Saifrt je vyloučen za vysokou hůl, odpykat trest za něj jde Říčka. V přesilovce ohrozily havířovskou branku zejména tvrdé střely Sokolovského a Deje. Bojovné mladíky Komety však v třiatřicáté minutě srazil čtvrtý gól, kdy Sztefek doslova plácl do letícího kotouče, který nasměroval do Hubačkovy svatyně - 1:4. Domácí se však nevzdali a o první body po dlouhé době usilovali dál. Fišera narazil domácího Vincoura tvrdě na mantinel, za což šel na dvě minuty pykat. O minutu později se Panteři dostali po faulu Byrtuse do tří a během této přesilovky se po nahrávce Zábranského trefil právě Tomáš Vincour - 2:4.

Poslední část hry začali domácí v oslabení po vyloučení Kočana z konce druhé třetiny. Havířovské střely však za Hubačkova záda nepropadly a při hře 5 na 5 začali mít převahu domácí. Několik jejich střel mířilo mimo, museli ale i hasit některé protiútoky, neskórovali však ani v přesilovce. V 56. minutě zamířil do kabin dvougólový střelec Havířova, Lukáš Bacul, který zezadu narazil Jurije Sokolovského. Domácí měli tedy pět minut o jednoho hráče na ledě víc. Poloodkrytou Saifrtovu branku ostřelovali Zábranský s Vincourem, s přispěním menších faulů se jim však nepodařilo dosáhnout branky. To se však této dvojici povedlo o chvíli později. Hubačka musel hasit samostatný nájezd Havířovských a z rychlého brejku nahrál Zábranský Vincourovi, který se nemýlil - 3:4. V pokračující přesilovce 5 na 4 dosáhl brněnský talent hattricku, díky němuž se Kometě podařilo zaslouženě vyrovnat. Domácí dostali chuť zápas dotáhnout do vítězného konce, hra přitvrdila na obou stranách, po sérii dvou vyloučení domácích však přišla poslední rána. Po několika neproměněných šancí Komety se opět do brejku dostali Havířovští a po asistenci Džupina vstřelil pátou a vítěznou branku Michal Sztefek - 4:5. Brněnský kouč Jaroslav Beck v závěrečné minutě základní hrací doby odvolal z brány Hubačku, havířovský Dušek byl poté vyloučen za vyhození kotouče ze hřiště a Kometa hrála půl minuty 6 na 4. Vyrovnat se jí však už nepodařilo a, nutno přiznat i kvůli nepřízni štěstí, opět prohrála.


Generální partner
GOLD hlavní partner
Partneři klubu