+


HC Kometa Brno - SK Horácká Slavia Třebíč


Branky a nahrávky:8. Křen (Lainka), 54. Röhrl (Píše) - 10. Paták (Kazatel), 31. Weiss (Deveri, Vlašín), 35. Paták (Kazatel), 36. Deveri (Vlašín), 38. Fusek (Stromecký), 53. Fusek (Caudr), 55. Caudr, 58. Weiss (Vlašín) . Rozhodčí:Čech - Kříž, Musil . Vyloučení:7:8, navíc Kříž (Brno) 10 min. . Využití:0:2 . V oslabení:0:0 . Diváci:51 . Střely na branku:21:71 . Průběh utkání:1:0, 1:6, 2:6, 2:8 .
HC Kometa Brno: Guštafík (Daněk) - Farsa, Maršálek, Kříž, Šimeček, Theimer, Garšic - Hakl, Lainka, Křen - Novoměstský, Bezděk, Röhrl - Novotný, Píše, Král - Binder
SK Horácká Slavia Třebíč: Dusík (Černý) - Vyhnalík, Ivaník, Donutil, Kučera, Peroutka, Dobrovolný, Krejčí, Weiss, Vlašín, Šulc, Paták, Hrbek, Fusek, Svoboda, Kazatel, Deveri, Caudr, Stromecký

Komentář k zápasu

V desátém kole první ligy dorostu se v hale na Úvoze představili hráči Horácké Slavie Třebíč.

Do první šance se dostala Kometa v přesilové hře již v polovině třetí minuty, branku však z dobrých pozic nevsítili ani Křen ani Hakl. Udeřilo až v čase 7:53, kdy skóre dnešního utkání otevřel domácí Křen, asistence Lainka. Necelé dvě minuty po vedoucí brance se Třebíči podařilo vyrovnat. Z téměř nulového úhlu prostřelil klubko těl před domácí klecí, včetně brankáře, Paták po přihrávce Kazatele. Poté si přesilovou hru zahráli i hosté, ale do vážnější šance se nedostali. V závěru třetiny hrálo Brno přesilovou hru 5 proti 3, ale ani oni si stoprocentní šanci nevytvořili. Třetina tak skončila 1:1.

Na začátku druhé části dohrávali domácí přesilovku 5 na 3 avšak v této početní výhodě se nedostali ani k jediné střele! Po skončení oslabení se hosté nadechli k náporu a v čase 31:14 vstřelil druhý gól hostů Weiss po krásné kombinaci po vhazování, asistence Deveri a Vašín. Jak mají vypadat přesilové hry ukázali hosté o chvíli později. V početní výhodě zasypali domácího Guštafíka sprškou střel a bezprostředně po skončení trestu překonal obranu domácích Paták, asistence Kazatel. Chvíli na to Brno nevyužilo dobrou příležitost ke snížení, kdy situaci 2 na 1 nezakončili Lainka s Haklem a z následného brejku potrestal domácí čtvrtou brankou Deveri, asistence Vlašín. Černou sedmi minutovku Brna uzavřel v čase 37:01 Fusek, po přihrávce Stromeckého. Po druhé siréně tak na ukazateli svítil stav 1:5.

Do třetí třetiny dali oba trenéři příležitost náhradním brankářům a hráčům z lavičky. Oba týmy již byli smířeny s osudem a utkání se tak již pouze dohrávalo. V dresu hostů se ještě gólově prosadili Fusek, Caudr a Weiss. Domácí odpověděli pouze brankou Röhrla. Konečné skóre se tak zastavilo na číslech 2:8.

Po víkendových zápasech drží Třebíč výbornou druhou pozici, domácí Kometa se v tabulce propadla na desáté místo. K dalšímu utkání zajíždí Brno na led dosud prvního Frýdku-Místku.


Ohlasy trenérů

Radko Křivinka (Brno):Soupeř nás dnes jasně přehrál. Byl po všech stránkách lepší. I přesto jsme půl zápasu drželi krok a snažili se soustředit pouze na defenzívu, poté nám však soupeř v rozmezí sedmi minut ukázal, že jen bojovnost a objetavost někdy v hokeji nestačí a čtyřmi brankami rozhodl o výsledku dnešního utkání.

GOLD hlavní partner
Partneři klubu