+


HC Frýdek-Místek - HC Kometa Brno


Branky a nahrávky:6. Sovadník (Vacula, Čahoj), 37. Sovadník (Bazgier), 43. Mamula (Fiala) . Rozhodčí: Krenželok - Barteček, Koliba . Vyloučení:5:6 . Využití:2:0 . V oslabení: . Diváci:102 . Střely na branku:57:18 . Průběh utkání:1:0, 2:0, 3:0 .
HC Frýdek-Místek: Páter (Třeštík) - Čahoj F., Bazgier, Králík, Blahuta, Dohnal, Lyzák, Fiala, Kurajský, Čahoj D., Mamula, Bartek, Sovadník, Mičulka, Jasiok, Beinstein, Vašut, Jakubowski, Vacula
HC Kometa Brno: Guštafík (Daněk) - Krunka, Maršálek, Kříž, Šimeček, Garšic, Theimer, Vágner - Lainka, Hakl, Novotný - Röhrl, Novoměstský, Coufal - Binder, Bezděk, Kohoutek - Šeda

Komentář k zápasu

V utkání 11.kola zavítali do Frýdku-Místku dorostenci Komety Úvoz, kteří chtěli zastavit spanilou jízdu domácích. Ti z deseti zápasů prohráli jen jednou a jednou remizovali v domácím prostředí se soupeřem z Orlové. V 19 hodin začal ve Víceúčelové sportovní hale další zápas dorostenců o ligové body.

Od začátku utkání se do branky Frýdku-Místku postavil Lukáš Páter, který díky skvělému hernímu projevu domácích hráčů příliš práce neměl. Domácí však dokázal vychytat hostující Guštafík. Na konci 5.minuty hosté domácím hráčům nabídli přesilovou hru, kterou o minutu později zdvojnásobil hostující Röhrl. Přesilovku 5 proti 3 využil za 15 vteřin Lukáš Sovadník - 1:0. Zbylá, již klasická přesilovka šanci nepřinesla, a tak na konci osmé minuty svítil na ukazateli skóre těsný výsledek 1:0. Svěřenci Radima Nečase se snažili dobýt hostující branku, ale marně. Šance, kterých si domácí vytvořili spoustu pochytal hostující brankář. Brno zahrozilo jen výjimečně a jeho šance zlikvidoval Lukáš Páter. O převaze domácích svědčil poměř střel na branku, který byl 19:5. Na skóre to bylo ovšem jen 1:0.

Do druhé dvacetiminutovky nastupovali domácí hráči ve snaze o zvýšení svého náskoku, který si vypracovali v první třetině. Již od začátku svého soupeře přehrávali, ale opět naráželi na pozorného Guštafíka v brance Komety. Domácí předváděli pohledný hokej, ve kterém byli lepším soupeřem, ale potřebné štěstíčko nikde. Řada šancí, které si vypracovali zaváněly brankou, ale ne a ne se prosadit. V některých chvílích byli domácí hráči už zoufalí, ale nevzdávali se. Jejich snaha byla oceněna na konci 37.minuty, kdy se po přihrávce Vojtěcha Bazgiera prosadil Lukáš Sovadník, který svou druhou brankou upravil na 2:0. O necelou minutu později hráli přesilovku i hosté po nedovoleném zákroku Martina Vašuta. Dvě dobré příležitosti ke snížení stavu však využít nedokázali, a tak po druhé třetině byl stav 2:0.

Do poslední třetí třetiny nastoupili domácí za dvoubrankového vedení, které chtěli dotáhnout až do konce. Na začátku 43.minuty se při hře 4 proti 4 po přihrávce Fialy zapsal mezi střelce Jan Mamula a bylo to 3:0. Tříbrankové vedení domácí definitivně uklidnilo. Když hosté nedokázali v posledních pěti minutách dvakrát trefit téměř odkrytou klec domácí svatyně, skončilo utkání vítězstvím domácích 3:0.

Po 11.kole hájí dorost HC Frýdek-Místek vedoucí příčku prvoligové tabulky, hosté drží prozatím pozici desátou.


Ohlasy trenérů

Radko Křivinka (Brno):Soupeř byl dnes lepší a zaslouženě vyhrál. I když jsme byli neustále pod tlakem, tak jsme soupeře do vyložených šancí nepouštěli a drželi ho výsledkově v nejistotě. Když však nejsme schopni dát branku nemůžeme pomýšlet na zisk bodů.

GOLD hlavní partner
Partneři klubu