+


HC Kometa Brno - HK Jestřábi Prostějov


Branky a nahrávky:34. Bezděk (Křen), 51. Kevezsda (Křen) - 22. Compel (Skokánek), 56. Přikryl (Minařík) . Rozhodčí:Vlach - Samuel, Novák . Vyloučení:4:5 . Využití:0:1 . V oslabení: . Diváci:47 . Střely na branku:42:26 . Průběh utkání:0:1, 2:1, 2:2 .
HC Kometa Brno: Guštafík (Daněk) - Maršálek, Kevezsda, Kříž, Šimeček, Garšic, Theimer - Hakl, Lainka, Křen - Röhrl, Novoměstský, Coufal - Dujsík, Bezděk, Novotný - Binder, Kohoute, Píše
HK Jestřábi Prostějov: Kyša (Vysloužil) - Mašek, Pozděna, Stejskal Pet., Hlídek, Dvořák, Venkrbec, Nazad, Karásek, Přikryl, Minařík, Tomigová, Compel, Stejskal Pav., Skokánek, Pudil, Prokop, Novotný, Stloukal, Václavík, Vavro

Komentář k zápasu

Dorostenci Komety po pěti porážkách v řadě přivítali na svém ledě hráče Prostějova a chtěli přerušit sérii utkání bez vítězství.

Do první šance se dostali hosté, ale využít špatné rozehrávky domácích nedokázali. Poté již převzali iniciativu domácí a svého soupeře zatlačili do obraného pásma odkud ho až do konce třetiny téměř nepouštěli. Všechny domácí pětice si postupně vypracovali slibné šance, avšak naráželi na spolehlivě chytajícího Kyšu v brance Prostějova. První třetina tedy branku nepřinesla.

Hned v úvodu druhé části nabídli domácí svému soupeři přesilovou hru a ten ji po dvaceti vteřinách dokázal zužitkovat, když puk za bezmocného Guštafíka dorazil Compel, asistence Skokánek. Po inkasované brance nadále pokračoval souboj mezi domácími hráči a hostující obranou. Po řadě šancí se domácí dočkali až v čase 35:04 kdy střelou z mezi kruhů srovnal skóre Bezděk, asistence Křen. Přes řadu šancí Komety další branka nepadla a do šaten se šlo za stavu 1:1.

Ve třetí části se tlak Brna změnil v drtivý a v čase 50:08 byl korunován vedoucí brankou z hole Kevezsdy, asistence Coufal a Křen. Po této brance začali hosté hrát přeci jen útočněji, ale do souvislého tlaku se nedostávali. O dělbě bodů tak rozhodla zdánlivě nenápadná akce pět minut před koncem, kdy po křídle ujel Přikryl a jeho střela překvapivě skončila za zády jinak pozorně chytajícího Guštafíka. Utkání tak skončilo 2:2.

Dorostenci Komety drží po 12. kole desátou pozici a v dalším kole se představí v pátek od 19 hodin na ledě Žďáru nad Sázavou.


Ohlasy trenérů

Radko Křivinka (Brno): Soupeře jsme dnes přehráli, avšak střelecky jsme se nebyli schopni prosadit a odskočit soupeři na rozdíl alespoň dvou branek. Prostějov hodně bojoval a doslova si ten bod od nás vydřel.

GOLD hlavní partner
Partneři klubu